ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ

 • Εξοικειώνονται
 • Εκφράζονται
 • Καλλιεργούν
 • Ψυχαγωγούνται

Στη Χώρα των Παραμυθιών, μπορούν να ενταχθούν βρέφη από 6 μηνών έως νήπια 6 ετών. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ομάδες συνομηλίκων και κάθε ομάδα καθοδηγείται από έμπειρη πτυχιούχο παιδαγωγό. Ο σχεδιασμός και οι στόχοι του παιδαγωγικού προγράμματος διαμορφώνονται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας των παιδιών.

Ενδεικτικά, μερικοί από τους στόχους είναι:

 • Ανάπτυξη των αισθήσεων του παιδιού
 • Υποβοήθηση της κατάκτησης της αυτονομίας του
 • Ψυχοκοινωνική εξέλιξη και σωματική υγεία
 • Προτροπή και ενθάρρυνση του να συμμετέχει σε ομάδες παιχνιδιού και να αλληλεπιδρά με συνομήλικούς
 • Ανάπτυξη της αντιληπτικής του ικανότητας
 • Ανακάλυψη του εαυτού και αυτοέκφραση
 • Εισαγωγή στον κόσμο της γνώσης
 • Προανάγνωση, προγραφή και προαρίθμηση για τα νήπια.

Στη φιλοσοφία μας είναι ότι, η προσχολική αγωγή και φροντίδα οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού και να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την συναισθηματική, ψυχοκοινωνική και γνωστική του ανάπτυξη.
Γι’ αυτό και δεν λειτουργούμε ως χώρος φύλαξης παιδιών, αλλά ως ένα δημιουργικό και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον με σεβασμό στο παιδί.

Γνώσεις

Οι παιδαγωγοί μας είναι όλοι πτυχιούχοι, έμπειροι και άρτια καταρτισμένοι, με ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά. Για την εφαρμογή του παιδαγωγικού προγράμματος, χρησιμοποιούνται σύγχρονα μέσα έκφρασης και δραστικές δραστηριότητες όπως ψυχοκινητικά παιχνίδια, μουσικοκινητική αγωγή, εργαστήρια ζωγραφικής, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, δραστηριότητες στις γωνιές γνώσεων, ρυθμικές δραστηριότητες και ασκήσεις χώρου, αυτοσχεδιασμοί, παιδαγωγικές ασκήσεις ανακάλυψης του εαυτού./p>

Έκφραση

Η αυτοσχέδια θεατρική έκφραση στη σχολική τάξη παίζει καθοριστικό ρόλο στη Χώρα των Παραμυθιών. Η δραματική έκφραση είναι κομμάτι του καθημερινού εκπαιδευτικού προγράμματος των παιδιών.

Μουσική

Τα παιδιά βιώνουν τη μουσική πολυδιάστατα. Μπορούν δηλαδή να εκφράσουν την χαρά, τη λύπη τους, το χιούμορ τους, το ομαδικό πνεύμα μέσα από ένα τραγούδι ή έναν χορό. Επιπλέον μπορούν να επικοινωνήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο από τον λεκτικό, καθώς η μουσική από μόνη της είναι ένας φορέας ιδεών και συναισθημάτων.

Σκάκι
Ρομποτική

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι κανόνων. Τα παιχνίδια κανόνων είναι οι δραστηριότητες που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην ομαδική ζωή.
To παιδί αποκτά πλήρη συνείδηση του αντιπάλου του, τον αναγνωρίζει ως ανώτερο όταν κερδίζει αλλά και όταν χάνει δεν παύει να τον θεωρεί φίλο του.

Η δραστηριότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής για μας ξεκινάει από την προσχολική ηλικία! Το BeeBot (έξυπνη μελισσούλα) είναι ένα ρομπότ δαπέδου με το οποίο οι μαθητές μας αλληλεπιδρούν και μπαίνουν με παιγνιώδη τρόπο στη λογική του προγραμματισμού.

Διατροφή

Πλήρης διατροφή βάσει διαιτολογίου από τον παιδίατρο. Σε καθημερινή βάση τα παιδιά απολαμβάνουν τέσσερα υγιεινά γεύματα: το πρωϊνό, το μεσημεριανό, το απογευματινό και το δείπνο (για τα απογευματινά τμήματα). Όλα τα γεύματα παρασκευάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα την ίδια μέρα και με γνώμονα την υγιεινή διατροφή. Το μεσημεριανό και το δείπνο συνοδεύονται από σαλάτα εποχής, φρέσκο ψωμί και φρούτα από επιλεγμένους πιστοποιημένους προμηθευτές.

Αθλητισμός

Η φυσική αγωγή στη προσχολική αγωγή συνδυάζει τη σωματική άσκηση με νοητικές λειτουργίες. Παρέχει τα ερεθίσματα και τι κινητικές εμπειρίες ώστε το παιδί να γνωρίσει το σώμα του και τις δυνατότητες του. Η δημιουργική γυμναστική βελτιώνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού και ενισχύει την αλληλεπίδραση με τα άλλα παιδιά. Η Χώρα των Παραμυθιών συνεργάζεται με την διακεκριμένη εταιρεία Νήπια Εν Δράσει για την άθληση των μικρών μαθητών της.

Μετακίνηση

Η μετακίνηση των παιδιών πραγματοποιείται με σύγχρονα κλιματιζόμενα σχολικά λεωφορεία, τα οποία τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας. Στα σχολικά λεωφορεία μας υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα για την άνετη και ασφαλή μεταφορά των βρεφών. Σε κάθε λεωφορείο υπάρχει συνοδός παιδαγωγός, η οποία φροντίζει για την ευχάριστη και ασφαλή μεταφορά των παιδιών. Πραγματοποιούνται δρομολόγια σε όλες τις περιοχές του Ηρακλείου.