Όραμα- Σκοπός…

Στη Χώρα των Παραμυθιών, μπορούν να ενταχθούν βρέφη από 6 μηνών έως νήπια 6 ετών. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ομάδες ομηλίκων και κάθε ομάδα καθοδηγείται από έμπειρη πτυχιούχο παιδαγωγό. Ο σχεδιασμός και οι στόχοι του παιδαγωγικού προγράμματος διαμορφώνονται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας των παιδιών.

Ενδεικτικά, μερικοί από τους στόχους είναι:H προσχολική αγωγή και φροντίδα οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού και να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την συναισθηματική, ψυχοκοινωνική και γνωστική του ανάπτυξη. Για αυτό και δεν λειτουργούμε ως χώρος φύλαξης παιδιών, αλλά ως ένα δημιουργικό και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον με σεβασμό στο παιδί.

Ποιοί Είμαστε

Βρεφικός Σταθμός

0 – 2,5 χρονών

Παιδικός Σταθμός

2,5 – 4 χρονών

Νηπιαγωγείο

4-6 χρονών

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ
Ιδιοκτήτρια Κολλεγίου

Η Γεωργία Μαστοράκη είναι πτυχιούχος Προσχολικής Αγωγής. Εκτός από ιδιοκτήτρια είναι Διευθύντρια και επιστημονική υπεύθυνη των σχολείων και έχει συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό της Προσχολικής Αγωγής στην πόλη του Ηρακλείου τα τελευταία 17 χρόνια.

Όραμα της είναι ο τομέας της Προσχολικής Αγωγής να αποκτήσει εξαίρετη θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η παιδαγωγική ομάδα της Χώρας των Παραμυθιών, αποτελείται από πτυχιούχους προσχολικής αγωγής. Ο κάθε παιδαγωγός των σχολείων μας γνωρίζει καλά τις ανάγκες όλων των παιδιών της τάξης και του καθενός χωριστά, έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει το πλαίσιο, τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις αγωγής και μάθησης για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ

Για την καθαριότητα των σχολειών της Χώρας των Παραμυθιών χρησιμοποιούνται μόνο εγκεκριμένα και πιστοποιημένα χημικά. Οι καθαρίστριες φορούν  καθ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους ειδική ενδυµασία όπως προβλέπεται από τη νοµοθεσία. Τηρούνται δελτία καταγραφής καθαριότητας σύμφωνα με το HACCP

ΚΟΥΖΙΝΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η υγεία και η ευημερία των παιδιών στη Χώρα των Παραμυθιών, αποτελεί πεδίο υψίστης σημασίας. Η παρασκευή των γευμάτων γίνεται εντός του βρεφονηπιακού σταθμού και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για την υγιεινή παρασκευή των τροφίμων που προορίζονται για τη διατροφή του παιδικού πληθυσμού. Οι υπεύθυνοι της κουζίνας μεριμνούν για την προετοιμασία και τον ορθό χειρισμό των τροφίμων. Γι’ αυτόν το λόγο το προσωπικό που ασχολείται με την προετοιμασία και το χειρισμό τροφίμων λαμβάνει κατάλληλη εκπαίδευση για την υγιεινή των τροφίμων και φορά ειδική ενδυμασία. Ειδικότερα εφαρμόζονται όλες οι υγειονομικές προδιαγραφές και ειδικές απαιτήσεις που προβλέπονται στις οικείες υγειονομικές διατάξεις.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  • Γυμναστές από την εταιρεία Νήπια Εν Δράσει
  • Εκπαιδευτικός Μουσικοκινητικής
  • Εκπαιδευτικός Ρομποτικής
  • Εκπαιδευτικός Σκάκι
  • Εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • Παιδίατρος
  • Διατροφολόγος
  • Παιδοψυχολόγος
  • Λογοθεραπεύτρια
  • Κοινωνική Λειτουργός

Οι εγκαταστάσεις μας…

Το Παιδικό Κολλέγιο η Χώρα των Παραμυθιών στεγάζεται σε σύγχρονες και ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις. Η λειτουργία του καθορίζεται από το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο περί σωστής λειτουργίας Ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών ΦΕΚ 1157/2017

Τα σχολεία μας είναι πιστοποιημένα και λειτουργούν σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές του HACCP(αριθμός ISO). Προστατεύονται από σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας. Επίσης, διαθέτουμε πιστοποιητικό μέτρησης με μηδενική ραδιενέργεια. Όλοι οι χώροι διαθέτουν άθραυστα κρύσταλλα και είναι εφοδιασμένοι με συσκευές υγιεινής και απολύμανσης.

Σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας υπάρχει φυσικός φωτισμός, φυσικός και τεχνητός εξαερισμός, κλιματισμός και έξοδοι κινδύνου. Ποτέ δεν αφήνονται τα παιδιά μόνα χωρίς εποπτεία στις αίθουσες, εξασφαλίζοντας ότι τίποτα απρόβλεπτο δεν μπορεί να τους συμβεί, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες ατυχήματος. Το παιδαγωγικό υλικό ανανεώνεται συχνά για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε γνώση και παιχνίδι. Οι αυλές είναι εξοπλισμένες με εγκεκριμένα παιχνίδια εξωτερικού χώρου προορισμένα για ψυχοκινητικές δραστηριότητες Επίσης, οι αυλές μας είναι καλυμμένες με ειδικό χλοοτάπητα για ασφαλές παιχνίδι και διαθέτουν ηλεκτρονικά ανοιγόμενες πόρτες.

Από τον Σεπτέμβρη 2019 λειτουργεί και ο τρίτος υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός σταθμός & Νηπιαγωγείο της Χώρα των Παραμυθιών.

Ένα αρχιτεκτόνημα με υλικά τελευταίας τεχνολογίας για να προσφέρει ασφάλεια και χαρά σε βρέφη από 6 μηνών έως και μαθητές νηπιαγωγείου.

H κεντρική ιδέα στην οποία βασίστηκε και εκτυλίχθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Αυτό επιτυγχάνεται διά του έγχρωμου διάφανου κελύφους το οποίο αποτελεί το οπτικό μέσο μεταξύ εσωτερικού και περιβάλλοντος χώρου όπου μεσολαβεί για να προβάλλει στα παιδιά που αυλίζονται, έναν κόσμο πιο χρωματιστό και φωτεινό. Ο κυριότερος όμως ρόλος του έγχρωμου αυτού κελύφους είναι αυτός του “μαρκαδόρου που χρωματίζει” το κυρίως λευκό κέλυφος του κτιρίου που μεταφορικά αποτελεί τον “καμβά”.

Η πρωτοπορία της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής μελέτης είναι η διαρκής εναλλαγή της μορφής του κτιρίου μέσω της διάθλασης, ανάλογα την ώρα της ημέρας και κατ’ επέκταση την θέση του ηλίου!

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Το Παιδικό Κολλέγιο λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 21:00, με πρωινά και απογευματινά τμήματα και προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά με επαγγελματισμό και στοργή στα παιδιά.

orario

ΕΣΠΑ

Το Παιδικό Κολλέγιο Η Χώρα των Παραμυθιών συμμετέχει στη δράση “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., που διαχειρίζεται η Ε.Ε.Τ.Α.Α, για την ενίσχυση της οικογένειας και τη στήριξη της μητέρας.

espa-about

Ανοιχτές Θέσεις εργασίας

Εάν σας ενδιαφέρει η απασχόληση στο Παιδικό Κολλέγιο Η Χώρα των Παραμυθιών και ο τρόπος σκέψης σας ταιριάζει με τη φιλοσοφία μας μπορείτε να στείλετε βιογραφικό στο Tμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού 
συμπληρώνοντας τη φόρμα στην σελίδα “Ευκαιρίες Καριέρας”.